Védik a fagytól a kiskőrösi városközpont virágoskertjeit

Védik a fagytól a kiskőrösi városközpont virágoskertjeit

Nehéz időket élünk, ez nem vitás. A mi generációnk még soha nem szembesült ilyen mértékű veszélyhelyzettel. Ez a világjárvány felülírja a mindennapjainkat.

Domonyi László polgármester vállán most hatalmas a felelősség, hiszen szinte óráról órára kell új döntéseket hoznia, túlélésünk, megmaradásunk, egészségünk megvédése, a járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Mindemellett arra is kiterjed figyelme, hogy ha túlvagyunk ezeken a nehéz heteken, gyönyörködhessünk kisvárosunk szépségeiben, főterünk virágpompájában. Mivel az időjárásjelentés a következő napokra erős lehűlést, reggeli fagyot jelzett- vasárnaptól akár hajnali -7, -5 fok is lehet - a Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával, Schäffer Tamással egyeztették tavaszi virágaink védelmét. Ennek köszönhetően, ha majd a mindennapi életünk újra a megszokott mederben folytatódik tovább, a vidámság színeiben pompázó virágok vesznek körül bennünket. A cél érdekében a városközponti virágoskertekben a tavaszi virágainkat szalma, illetve fóliatakarással védik a Kőrösszolg Nonprofit Kft. dolgozói, amit hálásan köszönünk nekik.

Bízzunk benne, hogy hamar elmúlik a jelenlegi helyzet, mi pedig újra kint ülhetünk a padokon és csodálhatjuk szép, mások által is elismert virágdús városközpontunkat.

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon a zöldséges piac bezárásának enyhítésére megegyezett a termelőkkel, akik elérhetőségüket megadva vállalták, hogy termékeik házhozszállításával hozzájárulnak az Önök további ellátásához. Köszönetünket fejezzük ki ezen termelőknek a veszélyhelyzetben tanúsított rugalmas magatartásukért.
Tisztelt Felhasználóink! Magyarország Kormánya a 40/2020 (III.11.) Kormány rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.
Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre figyelemmel - a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozatában a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg. A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák felvételi eljárása szerint miden óvodaköteles gyermek felvételre kerül a körzeti óvodájába 2020. április 21-ig. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor.(várhatóan 2020.09.01-jén) A kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettségének teljesítését követően a szabad férőhelyei alapján további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud a benyújtott szándéknyilatkozatok alapján.