Közlemény - 2020. 03. 14.

Közlemény - 2020. 03. 14.

Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon rendkívüli egyeztetésre hívta össze a városban működő közoktatási, köznevelési és szociális intézményvezetőket és üzemeltetőket.  Az általános és középiskolai oktatással kapcsolatos változásokra az intézményvezetők nyilatkozatai szerint megnyugtatóan felkészültek. A további oktatással és a tanulóik étkeztetésével kapcsolatos intézkedéseikről önálló közleményeikben tájékoztatják az érintetteket.

Kiskőrös Város Önkormányzata fenntartásában lévő bölcsődei és óvodai ellátással kapcsolatosan az alábbi közleményt teszi közzé:

A bölcsődei és óvodai nevelési és gondozási feladatok ellátása 2020. március 16. napjától kizárólag ügyeleti rendszer szerint történik. Tisztelettel kérem a szülőket, hogy a Kiskőrösi Óvodák óvodáiban, és a bölcsődében gyermekeik és mindannyiunk védelme érdekében, csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe az ellátást!

Ennek megfelelően 2020. március 16. napján minden szülő/gondviselő köteles igényfelmérő nyilatkozatot tenni. További tájékoztatást az intézményvezetők a megszokott kommunikációs csatornákon keresztül fognak nyújtani.

Kiskőrös Város egyéb kulturális- közművelődési és sport létesítményeivel kapcsolatosan az alábbiakat közli:

A Petőfi Szülőház- és Emlékmúzeum és a János Vitéz Látogatóközpont 2020. március 16. napjától határozatlan ideig zárva tart.

A Városi Sportcsarnok 2020. március 16. napjától tömegsport, szabadidős sportrendezvények és egyéb rendezvények vonatkozásában is határozatlan ideig zárva tart. A sportegyesületek tevékenységével kapcsolatosan az egyesületek vezetőivel közös döntést hozunk, amelyekről az egyesületek vezetői adnak tájékoztatást az érintetteknek.

A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő 2020. március 16. napjától határozatlan ideig szintén zárva tart.

A Városi Könyvtár 2020. március 16. napjától változatlan nyitva tartással működik. Amennyiben otthoni könyvkölcsönzési szolgáltatást szeretne igénybe venni, úgy az alábbi telefonszámon jelezze: 78/311-955

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjével kapcsolatosan Kiskőrös Város jegyzője tájékoztatása alapján közlöm, hogy az ügyintézés 2020. március 16. napjától határozatlan ideig, kizárólag telefonos ügyfélszolgálat, postai kézbesítés valamint elektronikus ügyintézés útján lehetséges az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 78/513-120, 6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 1. ,  polgarmesterihivatal [kukac] kiskoros [pont] hu.

Anyakönyvi ügyekben az alábbi telefonszámon kérjen időpontot: 78/513-120 229. mellék

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közleményeit külön teszi közzé.

Mindannyiunk felelős védelme érdekében kérem intézkedéseim szíves tudomásulvételét!

Kiskőrös, 2020. március 14.

Domonyi László
polgármester

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon a zöldséges piac bezárásának enyhítésére megegyezett a termelőkkel, akik elérhetőségüket megadva vállalták, hogy termékeik házhozszállításával hozzájárulnak az Önök további ellátásához. Köszönetünket fejezzük ki ezen termelőknek a veszélyhelyzetben tanúsított rugalmas magatartásukért.
Tisztelt Felhasználóink! Magyarország Kormánya a 40/2020 (III.11.) Kormány rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.
Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre figyelemmel - a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozatában a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg. A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák felvételi eljárása szerint miden óvodaköteles gyermek felvételre kerül a körzeti óvodájába 2020. április 21-ig. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor.(várhatóan 2020.09.01-jén) A kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettségének teljesítését követően a szabad férőhelyei alapján további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud a benyújtott szándéknyilatkozatok alapján.